Hangi Hastalıkları İçerir?

Omuriliğin ön boynuzunu tutan hastalıklar (örn. Amiyotrofik Lateral Skleroz veya kısaca ALS, Çocuk FelciKök hastalıkları ( örn. fıtıklar)

Sinir ucu hastalıkları diğer adıyla “Nöropati”: Ayrı ayrı bölgelerde, ayrı ayrı sinirleri asimetrik bir biçimde tutabileceği gibi daha sıklıkla ayak parmaklarından simetrik bir şekilde başlayıp giderek yukarı çıkıp, nihayetinde elleri de etkileyen polinöropati adı verilen şekilde görülebilir.

Bulgular arasında güçsüzlük, duyu kaybıyla birlikte uyuşma, karıncalanma, yanma, batma gibi sübjektif yakınmalar da bulunabilir. Polinöropati en sık olarak diyabet hastalığı sırasında görülebileceği gibi doğuştan (genetik) ya da edinsel olarak birçok durumda ortaya çıkabilir. Edinsel nedenler arasında toksinler ve bazı ilaçlar, bağışıklık sistemindeki bazı bozukluklar, enfeksiyonlar sayılabilir.

 

 

;

ALS hastalığında konuşma bozukluğu

Sinir-kas kavşağı (nöromüsküler kavşak) hastalıkları: Sinir ucuyla kas arasındaki anatomik bölgeye sinir-kas kavşağı (nöromüsküler kavşak) denir. Kasın kasılabilmesi, beyinden istemli hareket için iletilen uyarının sinirden kasa geçişte kimyasal bir olayın gerçekleşmesine bağlıdır. Bu bölgeyi ilgilendiren en sık görülen hastalık Myastenia Gravis‘tir. Kavşak bölgesini ilgilendiren başka hastalıklar da vardır fakat oldukça nadir görülürler.
Kas hastalıkları diğer adıyla “miyopati”: Miyopatiler genellikle genetik kökenlidir. Birçoğu çocukluk çağından itibaren başlar. Edinsel olanlar daha küçük bir grup oluşturur ve bunların birçoğunun tedavisi mümkündür.

Düşük Ayak Düşük Ayak ve Topuk
üzerinde duramama
Ataksi Dengesiz Yürüme
Leave a reply